Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Kepeslap
 
Ez is alaszka
 
Link csere
 
Jatekok
 
Hasznos dolgok
 
Szamlalo
Indulás: 2003-05-10
 
hirdetesek
 
Adbrite-keress penzt hirdetessel
 
Fórum
Fórumok : Gyertek skaccok,sussunk-fozzunk... : ragadd meg a labast! Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
barabera

2003.05.11. 22:02 -
Fogj egy marek not,aztan egy marek ferfit.A kettot gyurd ossze,fuszerezd humorral,aztan...elvezd!!:)) Na de komolyan!Varom a nyal csorgato recepteket!!

[20-1]

blueberry Előzmény | 2004.09.05. 19:51 - #20

Egy tudományosabb kovi-ubi recept. A neten találtam.

A 10-15 cm hosszú, testesebb és hibátlan uborkákat alaposan mosd meg (jó, ha előbb áznak egy fél órát, hogy semmi szennyeződés ne maradjon rajtuk), majd vágd le a két végüket. Ezután minden uborkát vágj majdnem a teljes hosszában ketté, majd ismételd meg rajtuk ezt a metszést az ellenkező irányból, de a korábbira merőleges síkban. Egy 2-5 literes üvegbe helyezd el az uborkákat szorosan egymás mellé, tégy közéjük tisztára mosott kaprot és egy-két gerezd fokhagymát is. A tetejére tegyél (lehetőleg tüllzacskóban) egy szelet kenyeret. A felöntő levet úgy készítsd, hogy minden liter vízhez adj 3-4 dkg sót, forrald fel, majd amikor visszahűlt 40-50 fokosra, akkor öntsd az uborkára (a lé a kenyeret is lepje el, de hagyj helyet a folyadék erjedés miatti "futásának" is). Az üveget takard le egy tiszta tányérral, és tedd ki a napra. A kovászos uborka nem szereti a túl nagy hőmérsékletingadozást, ezért éjszakára vidd fedett helyre. Általában 3-4 nap alatt már ehetővé válik, ilyenkor szedd ki az uborkát, szűrd le a levét, s abba visszatéve rakd a jégszekrénybe. Így még 10-20 napig eheted.


blueberry Előzmény | 2004.08.30. 22:04 - #19

Kovi-ubi: ahogy én csinálom. Általában sikerül. Azt mondják akkor lágyul el, ha nem jó a só aránya. Sztem inkább több legyen benne, mint kevesebb.

Végy 3 kg apró uborkát. Mosd meg alaposan. Vágd le a végeit, hasogasd be hosszában két irányban. Tedd bele egy 5 literes befőttes üvegbe. Öntsd fel meleg vízzel. Tegyél bele kaprot, kb. 5 evőkanál sót és a tetejére egy darab kenyérvéget. Tedd meleg, napos helyre. Óvd a hidegtől. Kb, 4-5 nap alatt beérik. Akkor szedd ki, szűrd le a levét, majd öntsd vissza az ubira és hűtőben tárold.

Mindez felkiáltójelekkel. :-)


blueberry Előzmény | 2003.08.27. 16:50 - #18

aha :-) a madárlátta dolgok mindig jók voltak :-)

MacikaG Előzmény | 2003.08.22. 13:58 - #17

Én nagyon szeretem a gomolyatúrót, mikor még kicsi voltam, a nagypapám mindig hozott nekem, mikor a munkából hazajött! :-)))

barabera Előzmény | 2003.08.18. 19:56 - #16

Egyszer ki probalom,bar most nem nagyon vonz a juhturo..:)

 


blueberry Előzmény | 2003.08.14. 08:42 - #15

Igen én is szoktam csinálni húsos töltött tököt is, cukkinit, meg padlizsánt is.  De ez a juhtúrós most nagyon megfogott.:-) Érdekes gyerekkoromban nem szerettem. Persze sok más sem. Úgy látszik az ember ízlése változik.

barabera Előzmény | 2003.08.14. 07:06 - #14

Kedves Cignys es Blue!!! Mind kettotoknek koszonom a receptet,nagyon gusztak.. Toltott tokot en is szoktam csinalni,de en nagyobb tokbol(ketszemelyesbol..)es daralthussal toltom,amit izles szerint keverek el mindenfele fuszerrel,hagymaval,stb..:) Szinten nagyon finom... Meg nem tudom eldonteni,hogy itt hagyja e a recepteket,vagy at tegyem a receptek koze..Itt szemelyesebb..:)) Remeljuk hamarossan beindul a forgalom,es nem csak 3-an fogunk itt fozocskezni..:)

blueberry Előzmény | 2003.08.13. 21:42 - #13

Burgonyás juhtúrós töltött tök:

hozzávalók: 4 zsenge "egyszemélyes" kis tök, só, 4 közepes nagyságú régi burgonya, 1 tojás, 20 dkg juhtúró, 1-2 evőkanál tejföl, fél csokor metélőhagyma vagy kapor, 1 gerezd fokhagyma, bors

 a tököket meghámozzuk, félbevágjuk, majd az igy kapott kis teknőket enyhén sós, forrásban lévő vízben 2 percig főzzük. Nagyon jól lecsöpögtetjük, tepsibe rakjuk.

A burgonyát alapos mosás után héjában, enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, egy kicsit hűlni hagyjuk, majd még melegen meghámozzuk és áttörjük. Amikor teljesen kihűlt, a tojással, a juhtúróval és a tejföllel összedolgozzuk, a fölaprított metélőhagymával meg a zúzott fokhagymával fúszerezzük. Kissé borsozzuk, ha kell utánsózzuk.

Ezt a masszát a tökök üregébe púpozzuk. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (180 fok) kb 20 percig sütjük. Tejföllel meglocsolva, reszelt sajttal megszóra tálaljuk.


Cygnis Előzmény | 2003.08.08. 08:01 - #12

Kedves Bera! Igazi gyorsételt hoztam: Sajtban sült tojás 8 tojás, 15 dkg szeletelt trappista sajt, 4 paradicsom, 1 csokor zöldhagyma zöld szára, 1-1 mokkáskanál törött fekete bors, currypor és piros fűszerpaprika, késhegynyi szerecsendió-reszelék, ízlés szerint só. Előkészítése: a sajtszeleteket vékony csíkokra vágom, és a felét egy lapos tűzálló tálra terítem. A tojásokat egyenként felütve úgy rakom a sajt tetejére, hogy a sárgája egynek se menjen szét. Megsózom, és mindegyikre kevés fűszert hintek a felsoroltakból, majd a maradék sajtcsíkokkal úgy borítom be, hogy minden tojásra jusson a sajtból. A tálat folpack fóliával letakarom, és a mikrohullámú sütőben a legerősebb fokozaton négy-öt percig sütöm. Akkor van készen, ha az étel tetején lévő sajt megolvad és egybefüggő réteget alkot. A sütőből kivéve még tűzforrón meghintem a finomra metélt hagymazölddel, és négy cikkre szeletelve, azonnal kínálom. Friss saláta illik mellé. Jó étvágyat:)

barabera Előzmény | 2003.06.12. 01:13 - #11

Koszi!At fogom tenni a haletelek koze,ha nem banod! Bar amikor voltam nalad,kedvet kaptam az aranyasok kedvencehez is...:) Azt is hozhatod!:D Koszi. udv:barabera

cserzsi Előzmény | 2003.06.11. 14:47 - #10

Küldök egy kis receptet: Kanadai zöldfűszeres lazac 1 kb. 2 kg-os konyhakész lazac, 5 dkg vaj, 4 csokor petrezselyem vagy kapor, 1 citrom, só, bors A megtisztított hal belsejét sóval-fehér borssal fűszerezzük, majd hasüregébe beledugjuk a megmosott, leszárazott petrezselymet vagy kaprot (nem kell összevágni a leveleket). A citromot forró vízzel megmossuk, héjastól felkarikázzuk és a hal hasüregébe dugjuk. Nagyon vastagon kivajazunk egy akkora darab alufóliát, amibe a halat be tudjuk csomagolni. Laza csomagot készítsünk, hogy a keletkező gőznek legyen helye! A halat kívül is sózzuk-borsozzuk, majd a fóliacsomagot tepsibe téve, forró sütőbe toljuk. 25-30 percig sütjük. Tejszínnel dúsított, leveles párolt parajjal és főtt burgonyával körítjük. A töltött hal hidegen is finom. Üdv:cserzsi

Cygnis Előzmény | 2003.06.07. 14:35 - #9

Kedves Bera! A csipkebogyó nagyon finom lekvárnak! Vadrózsa bogyó egyébként:o) Gondolom lassan hozzátok is elér a nyár, ezért fagylalt receptre gondoltam:o) Ime: Vegetárius fagylalt (2 személyre) 1 érett banánt hámozzunk meg, és feldarabolva helyezzük turmixgépbe. Adjunk hozzá még fagyott állapotban 10 dg mirelit málnát, 2 dg (1 púpozott kávéskanál) ikrás mézet, és keverjük simára. Előzőleg lehűtött kehelyszerű üvegpoharakba tálalva, azonnal fogyasszuk, mert hamar megolvad. A mirelit málna ízlés szerint más gyümölcsökkel is helyettesíthető, pl. szamócával, szederrel, tüske nélküli szederrel vagy ribizlivel. Ügyeljünk arra, hogy a mirelit gyümölcs szakszerűen kezelt (gurulós) legyen, mert ha egy tömbbe összefagyott, akkor tönkreteszi a turmixgépet. Nyáron a banánt néhány órára tegyük a hűtőszekrénybe, hogy ne olvassza fel a jeges masszát. Csak háromcsillagos mélyhűtőben tárolt mirelit gyümölcsből készíthető megfelelő állagú fagylalt. Ennél is egyszerűbben készíthetünk magunknak fagylaltot, ha mirelit gyümölcsöt fagyott állapotban műanyag házas húsdarálón áthajtunk. A pikáns ízek kedvelői a kásás masszát őrölt szegfűszeggel, illetve -fahéjjal fűszerezhetik. A nagyméretű gyümölcsöket lefagyasztás előtt vagdaljuk max. diónyi méretű darabokra.

barabera Előzmény | 2003.06.06. 18:36 - #8

Szia!Mikor lattam a felhasznaloin,hogy voltal,egybol gondoltam,hogy foztel is..De hogy te milyen figyelmes vagy!!:)Epp csak tegnap emlitettem,hogy lazacot akarok csinalni,es mar szalitod is a hozza valo receptet!!Koszonom..Ez a martas szerintem illeni fog a tincsiketol kapott hal recepthez.. En most nem hoztam semmit,mert kicsit frissitenem kell a portalt,de kesobb majd bepotolom!De azert csipkebogyo teat,beszereztem szamodra...:) Errol az jut eszembe,amikor a sulibol haza fele menet ,mindig megdezsmaltuk a postas csipkebogyoit..Tudod amikor a der megcsipte es olyan puha volt,hogy ki lehetett nyomni a borebol!Hm,de nagyon szerettem!!Evek ota nem ettem,de csak eccer lassak olyan bokrot...

Cygnis Előzmény | 2003.06.06. 07:09 - #7

Most egy lazachoz illő mártást gondoltam, de más halételekhez is jó lehet: Sóskamártás ........... Hozzávalók: 1 kg sóska, 2 fej salotta hagyma (apró hagyma), 1 liter húsleves (leveskockából), 8 evőkanál fehérbor, 7 evőkanál száraz vermut, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 citrom leve, só, fehér bors. Elkészítése: A sóskát alaposan megmossuk, szárától megtisztítjuk, szitán jól lecsöpögtetjük. Fő erét is eltávolítjuk, a leveleket csíkokra vágjuk. A salottát megtisztítjuk és kockára vágjuk. A levest széles lapos edénybe öntjük, és hozzáadjuk a bort, a vermutot és a hagymakockákat. Erős tűzön addig forraljuk, amíg a folyadék kezd szirupossá sűrűsödni. Ezután hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt, és az egészet sűrűre forraljuk. Ekkor beletesszük a sóskát, elkeverjük a mártásban, de csak fél percig főzzük együtt. A mártást a tűzről lehúzzuk és a vajat darabokban hozzáadjuk, közben egyszer-kétszer óvatosan megkeverjük. Citromlével, sóval, borssal ízesítjük. Ez a mártás jó kísérője a párolt vagy gőzölt halnak, különösen jól illik a lazachoz!

barabera Előzmény | 2003.05.19. 21:58 - #6

Elobb vagy utobb kifogom probalni a kenyer receptet is,nagyon jol hangzik... Akkor en most leirok egy toltott burgonya receptet:Vegy egy par kb egyforma nagysagu burit es fozd meg,de ne tul puhara..vagd kette,a kozepet vajd ki kiskanallal.Ezt a kivajt krumplit keverd ossze daralt hussal,tojassal,reszelt sajt(egy keves),aprora vagott voroshagyma,egy kis fokhagyma,mustar(kb egy kaveskanalnyi,de ki hogy szereti),so,bors,pirospaprika,aprora vagott petrezselyem zoldje.Ezt a kevereket toltjuk a kivajt krumpliba,majd a sutobe toljuk,amikor felig kesz tejfolt teszunk a tetejere(esetleg reszelt sajtal is megszorjuk)es keszre sutjuk.Nagyon laktato!Jo etvagyat!:)

Cygnis Előzmény | 2003.05.16. 07:23 - #5

Kedves Bara! Sajtos kenyér receptjét küldöm neked: Sajtos fehér kenyér 1 kg finomliszt, 5 dkg cukor, 1 mokkáskanál őrölt gyömbér, 3 dl tej, 1 dl meleg víz, 1 dkg só, kevés vaj, 15 dkg reszelt sajt, 4 dkg élesztő. Az élesztőt és az őrölt gyömbért langyos, cukros tejes vízben összekeverjük, 15-20 percig kelni hagyjuk. Közben a lisztet mely tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a megkelt gyömbéres élesztőt és a reszelt sajtot. Annyi tejet és vizet adunk hozzá, hogy a tészta nagyon kemény és feszes legyen. Ha ragadós, akkor lisztezzük meg. A tepsi méretétől függően 2 vagy 3 részre osztjuk. A tepsiket alaposan kizsírozzuk, lisztezzük és a tésztát belehelyezzük. 1-1,5 órán át letakarva kelni hagyjuk. Ha duplájára nőtt, a kelesztést befejezzük. Sütés előtt olvasztott, langyos vajjal megkenjük, és előmelegített sütőben közepes tűzön 45-50 percig sütjük. Sütés közben a kenyeret 2-szer vízzel bepermetezzük. Ezt a tésztát nagyon jól lehet fagyasztani. Ha fagyasztani akarjuk, kelesztés előtt hosszúkásra vagy cipóra formázzuk és alufóliába csomagolva helyezzük a fagyasztóba. Sütés előtt 4-5 órával előbb kivesszük a fagyasztóból, és meleg helyen megkelesztjük. Ezután ugyanúgy járunk el, mint a friss tésztánál. :o)

Cygnis Előzmény | 2003.05.16. 06:59 - #4

Aztat nem tudom melyik alma, de ha savanykás az ize biztosan jó lesz :o)

Cygnis Előzmény | 2003.05.15. 07:01 - #3

Egy meleg szendvics után legyen egy leves : Almaleves Nyersanyag. 60 dkg borízű alma, 2 dl tejfel, 1 tojássárgája, kb. 10 dkg cukor, 4 dkg liszt, 1/2 citrom leve, 2 cm nagyságú fahéj, 5 db szegfűszeg, 1/4 citrom vékonyan levágott héja, fél kávéskanál só, esetleg egy kis savanyú, fehér bor, 1 liter víz, 1,5 dl tej. Készítés: A vizet a cukorral, sóval, a tiszta gézbe belekötött fűszerekkel forrni tesszük. Az almát megmossuk, nagyon véko-nyan meghámozzuk, a férges, hibás részeket gondosan kivágjuk, citrommal átkenjük, hogy meg ne barnuljon munka közben. Négy cikkre vágjuk, a magházát gondosan eltávolítjuk. A cik-kekbe vágott almát vékony szeletekre daraboljuk és a forrásban levő vízbe tesszük. A borízű alma hamar felpuhul, tehát amint az almát befőztük, azonnal elkészítjük tejjel, liszttel a habarást és állandó keverés közben a leveshez szűrjük. Jól átforraljuk, ha kell utólag ízesítjük. Belecsavarjuk a citrom levét, hozzá-adjuk a bort és egyszer átforraljuk. A levesből a fűszerzsákocskát eltávolítjuk és a levest a tojással elkevert tejfelhez hozzáadjuk. Jól lehűtve tálaljuk. Jó étvágyat:o)

germanungar Előzmény | 2003.05.13. 21:36 - #2

Hát van itt már fözöstopik, nem kell mégegyett nyitni.

barabera Előzmény | 2003.05.11. 22:02 - #1

Fogj egy marek not,aztan egy marek ferfit.A kettot gyurd ossze,fuszerezd humorral,aztan...elvezd!!:)) Na de komolyan!Varom a nyal csorgato recepteket!!

[20-1]

 

 

 

Anchorage | Mat-Su | Kenai

 

5 day forecast | aurora


AkciósBolt Partnerprogram


Ha tetszett az oldal, kerlek, kuld el ismeroseidnek!


Latogasd meg masik oldalamat is, ahol rengeteg finom receptet talasz..  Harapj a vilagba

AKTUALIS

 

Felkerult az AURORA WEBCAM linkje az oldalra! Erdemes megnezni..


Kozeledik a karacsony! Sok receptel, hasznos otlettel var benneteket Barbi karacsonyi oldala.  Erdemes meglatogatni!


Alaszkai kepeslap kuldo!

 


Elolvashatjatok az amerikai himnusz angolul es magyarul..


Olvashattok az eszkimo hitvallasrol es felkerult egy eszkimo-angol szotar is..


Erdemes a forumba is benezni, sok erdekesseget olvashattok ott is, Atesz jovoltabol.. ezuton is koszonom neki gyujto munkajat..


 a menuben megtalalhatjatok az egyesult allamok elnokenek e-mail cimet es sok mas hasznos cimet ...


 
Naptár
2024. November
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
<<   >>
 
Linkek
 
G-Mail belepes
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 

10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak